Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Turkcell Süper Lig'de Konyaspor karşısında takımlarının çıkışa geçmesini beklediklerini söyledi.
Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılan Fortis Türkiye Kupası kura çekimi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe takımının verilen milli maç arasını iyi değerlendirdiğini kaydederek, "Konyaspor maçı için üst düzeyde motive olduklarını biliyorum. Konsantrasyonları yüksek. Takımımızdan bir çıkış bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi'ndeki iyi futbolumuzu Konyaspor karşısında lige de yansıtacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarda bu heyecanı gördük. Kazanarak bir seri yakalayacağımızı ve bunu devre arasına kadar sürdüreceğimizi düşünüyorum" dedi.
Fenerbahçe takımı için yapılan eleştiriler ve devre arası yapılacağı iddia edilen transferlere yönelik haberlere değinen Mosturoğlu, "Ligin henüz 8. haftası ve biz hiçbir hedeften uzaklaşmış değiliz. Üstelik Şampiyonlar Ligi'nde de grup lideriyiz. Biz kötü gidiş görmüyoruz. Ligin çetin geçmesi zaten bekleniyor. Zor takımlarla oynadık. Rakiplerimiz de puanlar kaybedecek. Eğer teknik ekip bir transfer talebinde bulunursa, bizim transfer komitemiz mutlaka gereğini yapar. Ama şu ana kadar böyle bir çalışmamız yok" ifadesini kullandı.
Mosturoğlu, sakatlıktan yeni kurtulan Appiah'ın yakın zamanda hazır hale geleceğini dile getirerek, "Çok ciddi bir ameliyat geçirdi ve komplikasyonlarını yeni atlattı. Tam olarak hazır değil. Ancak Appiah Avrupa'nın en önemli oyuncularından bir tanesi. Hazır olarak takıma dahil olduğunda çok büyük katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki 2 hafta içinde üst düzey performans yakalayacağını düşünüyoruz ve takım daha iyi bir yere gelecektir" diye konuştu.
"AURELİO İLE GURUR DUYDUK AMA..."
Şekip Mosturoğlu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerindeki Yunanistan karşılaşmasında sergilediği futbolla (A) Milli Futbol Takımı'nın alkışlanan tek ismi olan Aurelio ile gurur duyduklarını belirtirken, diğer milli oyunculara gösterilen tepkiyi ise yanlış bulduklarını ifade etti.
"Aurelio'nun milli maçta alkışlanması bizim için gurur kaynağı ama bence milli takım futbolcularının yuhalanması da doğru değil" diyen Mosturoğlu, şöyle devam etti: "Onlar bizim oyuncularımız. İyi günlerinde nasıl yanlarında duruyorsak, kötü günlerinde de aynı desteği vermeliyiz. Bir futbolcuyu ayırt etmeyi doğru bulmuyorum. Aurelio da bu takımın oyuncularında biri. Bir başarı varsa tüm takımın, başarısızlık da tüm takımındır. Aurelio'nun iyi oynaması skoru değiştirmedi. Takım kötü oynadı. Onun iyi oyunu bizim için iftihar kaynağı ancak diğer oyuncuların bu kadar yoğun eleştirilmesini doğru bulmuyoruz."
"KEZMAN'IN ÜZERİNDE ÇOK YOĞUN BİR BASKI VAR"
Son haftalardaki performansıyla eleştirilerin hedefi olan Mateja Kezman için, "Üzerinde çok yoğun bir baskı var" ifadesini kullanan Mosturoğlu, Sırp oyuncunun bu dönemi atlatacağına inandıklarını kaydetti.
Şekip Mosturoğlu, Kezman dahil takımdaki tüm oyuncularla yönetimin bire bir görüşmeleri olduğunu vurgulayarak, "Kezman'ın kesinlikle takımla veya teknik heyetle ilgili bir şikayeti yok. Bize böyle bir şikayet iletmiş değil. Ama üzerinde çok yoğun bir baskı var. Gol bölgelerinde oynayan oyuncularda böyle bir baskının olması normal. Çünkü onların amacı her maçta gol atabilmek. Ekstra konsantrasyon ile oynuyorlar. Psikolojik olarak depresyonda olması veya baskı altında olması bana göre normal, çünkü gol atamadığı bir dönem geçiriyor. Kezman'ın bu kötü dönemini atlatacağını düşünüyorum. Geçen sene Deivid'in üzerinde böyle bir baskı vardı, bu sene takımın yıldızı" dedi.
"PSV EINDHOVEN'I YENECEK GÜCÜMÜZ VAR"
Şampiyonlar Ligi'ndeki PSV Eindhoven karşılaşmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine de Mosturoğlu, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki çizgisinin belli olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "İnter ve CSKA Moskova maçlarındaki oyunumuzu PSV Eindhoven'a karşı da oynayacağız. Hedef yenilmemek. Şampiyonlar Ligi'nde her rakipten, özellikle de dış sahada puan almamız gerekiyor. Beraberlik avantaj getiriyor. PSV Eindhoven'ı deplasmanda yenebilecek güçteyiz ama her koşulda iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum."