murAman
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
murAman

crAzy DEvİL
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 GÜVENLİ SÜRÜŞ İPUÇLARI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
crazy devil
Admin
crazy devil


Mesaj Sayısı : 878
Yaş : 29
Kayıt tarihi : 03/10/07

GÜVENLİ SÜRÜŞ İPUÇLARI Empty
MesajKonu: GÜVENLİ SÜRÜŞ İPUÇLARI   GÜVENLİ SÜRÜŞ İPUÇLARI Icon_minitimeC.tesi Ekim 06, 2007 5:03 pm

GÜVENLİ SÜRÜŞ İPUÇLARI:
Kullandığınız araç ne olursa olsun, karşılaşabileceğiniz tehlike ve zararlardan uzak kalmak istiyoranız mutlaka aşağıdaki temel güvenlik stratejilerini dikkate almalısınız.

- Aracı hareket ettirmeden ve durdurmadan önce mutlaka her şeyi kontrol edin ve yolunda olduğundan emin olun.

- Araçtan iniş sırasında dikkatli olun. Özellikle taşıtın sol tarafındaki kapılar, yoldan başka araç, bisikletli veya yaya gelmediğinden emin olunmadan açılmamalıdır.

- Araç kullanırken hep dikkatinizi yola verin ve genellikle sağ tarafa dikilmiş olan trafik işaretlerini asla gözden kaçırmayın. Sürüş halinde iken araçtakilerle konuşursanız gözünüzü asla yoldan ayırmayın. Çok kaza olduğu bilinen yol ve kavşaklarda daha da dikkatli olun. Alkolle ilgili yasak ve sınırlamalara mutlaka uyun.

- Mümkün olduğunca trafik akışına uymaya çalışın. Aşırı hız farklılıkları tehlike yaratabilir.

- Hız limitlerine uyun. Kazaların çoğu aşırı hız ve dikkatsizce yapılan hareketler nedeniyle meydana gelir. Trafik işaret levhalarındaki hız sınırları, müsaade edilen maksimum hızlardır ve ancak trafik, hava ve yol koşulları uygunsa uygulanabilir. Yol boşsa ve polis kontrolü yoksa bile hız sınırlarını aşmamaya özen gösterin. Seyahat ettiğiniz yolların hız limitlerini bilin. Bunlar; şehir içi, şehir dışı ve otoyol hız limitleri olmak üzere, sadece üç tanedir. Aksi bir işaret bulunmadıkça bunlar geçerlidir.

- Yokuş aşağı asla boş vitesle inmeyin ve hızınızı artırmamaya dikkat edin. Yokuşları çıkabileceğiniz vitesle inmeye özen gösterin Aksi takdirde sürüş kontrolünüzü kaybedebilirsiniz.

- Şehirlerarası yollarda başka araçlara çok yaklaşmayın böylece eğer kaza yaparlarsa karışmamış olursunuz.

- Yolun ilerisine bakarak, herhangi bir problem yaklaşmadan önce ondan haberdar olun. Sık sık aynalarınıza göz atın.

- Sollama yaparken dikkatli olun. Sollama yapmak için geçmek istediğiniz aracın hızından yeterince yüksek hızda olmanız gereklidir.

- Muhtemel acil trafik durumlarını sürekli olarak düşünerek, başka yol alternatiflerini değerlendirin ve kurtulma planları yapın.

- Sol şerit, hızlı sürüş şeridi değil geçiş şerididir. Geçişler dışında sol şeritte seyretmeyin. Hız yapanları yavaşlatmaya çalışmayın.

- Şehirlerarası yollarda, yağmurlu ve sisli havalarda gündüzleri de farlarınızı açık tutun. Bu diğer sürücüler tarafından daha iyi görülmenizi ve böylece karşıdaki sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlayacaktır. Gece sürüşlerinde farlarınızın karşıdan gelen araç sürücüsünün gözünü almaması için, geçiş süresince kısa farlarınızı yakın.

- Trafikte durup sola dönmek için beklerken, tekerleklerinizi ileriye doğru düz tutun. Eğer tekerleklerinizi sola doğru kırarak beklerseniz, ve bu sırada birisi size arkadan çarparsa sizi karşıdan gelen trafiğin önüne iter. Ayrıca, önünüzde bir engel gördüğünüzde, hemen diğer şeride geçmeden önce o şeritteki trafiği kontrol edin ve onlara yol verin.

- Bazı kavşaklarda sağa dönüş için ayrı bir ışık bulunmadığı ve yeşil yanmadığı sürece kırmızı ışıkta sağa dönüş yapılamaz. Özel olarak ışık bulunan kavşaklarda ise gene diğer yönden gelen trafiğe dikkat edilerek dönüş yapılabilir.

- Çok şeritli yollarda sağ şeritten giderken, trafiğin elverdiği ölçüde geçici olarak bir iç şeride geçerek, sağdan giriş yapacak olan araçlara güvenli ve düzgün giriş yapmaları için kolaylık sağlayabilirsiniz.

- Dönüşlere gelmeden önce yavaşlayın. Eğer dönüşün ortasında sert bir fren yaparsanız aracınızın dengesi bozulabilir.

- Aracınızda ABS (kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) varsa, ilk kullandığınızda pedal titreşimi ve gürültüleri sizi şaşırtabilir. Bu yüzden, ABS'nin nasıl hissettirdiğini anlamak için, acil bir durumu beklemeden, yağmurlu bir günde kumlu, kaygan bir yol ya da boş bir park alanı bulup, ABS'yi uyarmak üzere sert bir fren yapabilirsiniz.

- Araç kullanırken telefonu kullanmayın. Araştırmalara göre, araç kullanılırken yapılan telefon konuşmaları kaza riskini yaklaşık dört kat artırmaktadır. Kulaklıklı veya "hands-off" telefon kullanımı da ne yazık ki riski azaltmamaktadır.

- Gece araç kullanırken yaklaşan farlara fazla bakmamaya çalışın. Eğer görüşünüzü körleştiriyorsa, bakışınızı yolun sağ kenarına doğru yoğunlaştırın.

- Uykusuz bir halde araç kullanmayın. Gözleriniz bir noktaya sabitleniyorsa bu tehlike işaretidir. Bulduğunuz en yakın ve güvenli yerde sağa çekerek kısa bir süre kestirin.

- Kısa süreli de olsa, aracınızı terk ederken güvenceye alın. Düşük vitese takarak el frenini çekin, camları kapatın, ve kapıları kilitleyin.

- Ön konsolun üzerine görüşünüzü etkileyecek ya da dikkatinizi dağıtabilecek cisimler koymayınız.

- Yavaş akan şehir içi trafiğinde bile emniyet kemerinizi takınız. 20km/s bile sürat bile, kaza anında başınızı çarparak yaralanmanıza yetecek bir sürattir.

- Arka koltukta bile emniyet kemerinizi takınız.

- Fren balatalarınızı her 5000 km.de bir kontrol ediniz böylece olabilecek bir problemi zamanında farkedebilirsiniz.

- Lastikler, önemli bir aktif güvenlik elemanıdır dolayısıyla diş derinliği azalan(min. 2mm) lastiklerinizi yenisiyle değiştirmelisiniz ve lastik havalarını hergün aracınıza binerken gözle kontrol etmeniz .

- Siz etrafta başka sürücü ya da yaya göremeseniz bile, birilerinin sizi görerek hareketlerini ayarlama ihtimalini düşünerek mutlaka dönüşlerde sinyallerinizi kullanınız.

- Tüm aydınlatma ve uyarı ışıklarınızı düzenli olarak kontrol ediniz.


Evil or Very Mad Twisted Evil
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.muraman1.yetkin-forum.com
 
GÜVENLİ SÜRÜŞ İPUÇLARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
murAman :: HER TELDEN { by UTL38 } :: Modifiye Dünyası :: Pratik ve Teknik Tuning Bilgileri-
Buraya geçin: