Formula 1 (F1) Brezilya Grand Prix'sinin ardından dünya şampiyonluğu ipini göğüsleyen Ferrari'de yüzler gülüyor. Interlagos'taki sezonun son yarışında Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen'in sürücüler klasmanında 2007 şampiyonluğuna ulaşmasıyla birlikte Ferrari'nin evi İtalya'da tam bir bayram havası yaşanmaya başladı.
İtalya'nın Maranello kentinde, piyasaya yeni çıkacak olan Ferrari'nin 430 Scuderia modelinin tanıtımı nedeniyle yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Ferrari yetkilileri takımın kazandığı F1 şampiyonluğundan dolayı oldukça mutlu.
Video konferans aracılığıyla başkent Roma'dan Maranello'daki toplantıya katılan Ferrari Başkanı Luca Corsero di Montezemolo, Hamilton'ın ilk hatasıyla birlikte yarışı kazanacaklarına olan inancının arttığını vurgulayarak, "Televizyon karşısında yarışı izledim. Hamilton ilk hatayı yaptığı an anladım ki, biz bu yarışı kazanacağız. Genç ve başarılı olan Hamilton'ın belki baskı belki de heyecan nedeniyle hata yapması bizim başarılı olmamızdaki engeli kaldırmış oldu" dedi.
Montezemolo, "Ferrari, teknik heyeti ve pilotlarıyla çok başarılıdır. Bunu kabul etmek gerekir ve bu gerçeği görmek gerekir" diye konuştu. Montezemolo, Ferrari'nin sezona kötü başladığını hatta zaman zaman kazanma inançlarını kaybettiklerini de vurgulayarak, "Ferrari ekibi olarak sezona biraz şanssız başladık. Doğrusu, zaman zaman kazanacağımıza inanmadığımız anlar da oldu. Ancak ekibime ve pilotlarımıza güveniyordum. Sonuna kadar mücadele ettik ve 21 Ekim'de tarih yazdık. Şampiyon olduğumuzda çok duygulandım" dedi.
Montezemolo, Raikkonen'den önce son iki yılın dünya şampiyonu olan Fernando Alonso için de, "O bir şampiyon, başarılı bir pilot ve gerçek bir sportmen. Çünkü nihayetinde, Ferrari'nin başarısını kabul ederek tebrik etmesini de biliyor" diye konuştu.
Ferrari Başkan Yardımcısı Paolo Ferrari de, Pazar günkü yarışın kendileri için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "Ferrari adına önemli bir gündü. Bu nedenle çok mutluyuz. Michael Schumacher yoktu. Ancak yeni pilotlarla mücadele ettik. Onlara güvendik ve başarıyı yakalayacağımıza hep inandık. Ferrari ailesine verilebilecek en güzel hediye bu şampiyonluk olurdu. Bunu herhangi bir maddi değerle ölçmek imkansız" şeklinde konuştu.
Paolo Ferrari ayrıca yeni ürettikleri 430 Scuderia modeli için ise daha şimdiden bir yıllık sipariş aldıklarını ancak yoğun talebe rağmen sınırlı üretim yaptıklarını ve müşteriler konusunda seçici davrandıklarını da sözlerine ekledi.